- 1 csésze (120-150 gramm) barna vagy másmilyen rizs
- 1 liter víz - lehetőleg forrásvíz vagy tisztított víz
- némi édesítőszer - pl.: méz, rizs szirup, nyírfacukor, nádcukor stb.
- kevéske só
Recept:
-
egy csésze barnarizst megmosok, beáztatok egy napra (lehet fehér is, viszont a barnarizsnek nagyobb a tápértéke, így érdemes ezzel készíteni
- az áztatóvizet leöntöm róla, kevés vízzel összturmixolom - én két részletben, nehogy belenyekkenjen a
turmixgépünk :)
- felöntöm kb. 1 liter vízzel
- leszűröm sűrű textílián (textil peluson)
-
a kapott nedűhöz ha kell, adok még némi vizet, hozzáadok sót (ízlés
szerint), mézet, nyírfacukrot, rizs szirupot (én ezt) vagy egyéb édesítőt, szintén ízlés szerint
KÉSZ, fogyasztható is! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése